Rolete

PVC rolete ali ALU rolete?

Tako PVC rolete kot tudi ALU rolete imajo svoje prednosti – vsak izdelek svoje. Potrebno je poudariti, da se obe vrsti rolet ponašata z lepim videzom.

Če pa vprašate za mnenje strokovnjaka, vam bo na nedvomno priporočil ALU rolete. ALU rolete so namreč odlična vremenska in toplotna zaščita, nudijo zaščito pred radovednimi pogledi in hrupom, vlomilcem pa predstavljajo veliko oviro.

Rolete zagotavljajo do 25% boljšo toplotno izolacijo pozimi. Sončna svetloba se skoraj popolnoma odbije od rolet. Dejstvo pa je tudi, da rolete ublažijo zunanji hrup za 10 decibelov.

Zavedati se moramo, da rolete niso samo rolete. Roletne lamele so lahko iz različnih materialov kot so les, aluminij, jeklo ali umetne mase. Kakovost, izvedba in montaža rolet imajo odločilen vpliv na njihovo uporabo. Izjemna rešitev so aluminijaste rolete.

Razloga zato je aluminij, ki je optimalna kovina za gradbene izdelke, ki so dnevno izpostavljeni različnim vremenskim vplivom. Poleg tega je aluminij lahka kovina, vendar ima kljub temu visoko trdnost. Priznati moramo, da so okna in rolete iz lesa prav tako lepe. Čeprav je les lep material, je na področju trpežnosti, ekonomičnosti in funkcionalnosti aluminij nepremagljiv.

Pri ALU roletnih profilih lahko izbirate med 12 različnimi standardnim barvami. Površina je lakirana in jo ni potrebno ponovno lakirati. ALU rolete so res odlična in ekonomična rešitev.

Sistem vgradnje

  • nadokenski sistem rolet
  • predokenski sistem – vidne omarice – rondo ali zeta omarica
  • predokenski podometni oz. Vgradni sistem – skrite omarice
  • Adaptacija starih sistemov- lesene omarice se nadomestijo z pvc vgradno omarico delta z odličnim tesnenjem proti mrazu / notranja stran

V vse sisteme rolet je možna vgradnja integriranih rolo komarnikov

CLASSIC LINE

Zunanje vidno senčilo (Linija Classic) je možno namestiti kadarkoli, saj se namesti na fasado.

EXLUSIVE (PODOMETNA)

Zunanje podometne rolete (Exclusive), kot že ime pove, lahko popolnoma skrijete s fasado.

ROUND LINE

Zunanje vidno senčilo (Round line) je možno namestiti kadarkoli, saj se namesti na fasado.

Ohranjanje toplote

Spuščene rolete pozimi ohranjajo toplino prostora. Izgube skozi steklene površine se zmanjšajo do 30 %, kar bistveno zniža stroške ogrevanja.

Varnost

Zaščitni učinek spuščene rolete je velik. Vlomilci imajo daljši vlomni čas in povečan hrup zaradi silovitega delovanja svetlobe in toplote.

Paleta barv za letvice

Alu lamele so izdelane iz gotovih aluminijastih plošč, polnjenih s pur peno standardne gostote, s perforacijo.

Zaradi materiala je možna velika izbira barv. Je dober izolator, obstojnost materiala presega 50 g, kakovost sijaja pa se giblje med 15 in 30 leti pri barvi, naneseni s postopkom plastificiranja.

Standardna višina lamel je 39 mm, lahko pa so tudi v večjih širinah, kar je poleg veliko daljše življenjske dobe še ena prednost pred PVC žaluzijami. V ponudbi imamo tudi letvice višine 45 mm.

Paleta barv za letvice

Klasična linija z in brez komarnika

Zunanje vidno senčilo (Linija Classic) je možno namestiti kadarkoli, saj se namesti na fasado. Velika izbira dozov, profilov in njihovih barv bo izpolnila vsa vaša estetska pričakovanja. Nudimo tudi popolno kakovost pogona (jermenski pogon, elektromotor, gonilka), ki bo zagotavljal udobno uporabo. Pokrov škatle je odrezan pod kotom 45 stopinj.

Model Classic line odlikuje odlična toplotna izolacija. Rolete so ovira za nezaželene goste, po delnem spuščanju pa odlično zaščitijo prostore pred prekomerno sončno svetlobo in ogrevanjem. Poleg osnovnega modela je na voljo tudi izvedba z mrežo proti komarjem, ki ščiti pred vsiljivimi insekti predvsem v poletnih mesecih.

Classic line je tehnično in ekonomsko najenostavnejša rešitev pri izbiri zunanjih senčil. Velikost škatle je odvisna od celotne višine rolete, torej plašča. To pogosto določa izbiro načina namestitve. Spuščena odprtina je dodatno zapiranje odprtine stavbe in je hkrati ovira z izolativnimi lastnostmi. Dodatna toplotna izolacija je trdna poliuretanska pena, ki polni profile. Plast zraka, ki nastane med spuščenim ohišjem zaslona in oknom ali vrati, otežuje izmenjavo toplote med notranjim in zunanjim okoljem. Omogoča prihranek toplotne energije, potrebne za ogrevanje prostorov, v vročih dneh pa ščiti pred prekomernim segrevanjem.

Ekskluzivna linija z in brez komarnika

Zunanje podometne žaluzije (Exclusive), kot že ime pove, lahko popolnoma skrijete s fasado. Velika izbira dozov, profilov in njihovih barv bo izpolnila vsa vaša estetska pričakovanja. Nudimo tudi popolno kakovost pogona (jermenski pogon, elektromotor, gonilka), ki bo zagotavljal udobno uporabo.

Senčila Exlusive odlikuje odlična toplotna izolativnost. Žaluzije so ovira za nezaželene goste, po delnem spuščanju pa odlično zaščitijo prostore pred prekomerno sončno svetlobo in ogrevanjem. Poleg osnovnega modela je na voljo tudi izvedba z mrežo proti komarjem, ki ščiti pred vsiljivimi insekti predvsem v poletnih mesecih.

Glavna prednost tega modela je v tem, da se lahko vgradi brez povečanja okenskih lukenj in hkrati zakrije škatlo, s čimer se doseže odličen vizualni učinek. Dostop do morebitnih servisov omogoča revizijski pokrov v spodnjem delu.

Round linija z in brez komarnika

Zunanje vidno senčilo (Round line) je možno namestiti kadarkoli, saj se namesti na fasado. Velika izbira dozov, profilov in njihovih barv bo izpolnila vsa vaša estetska pričakovanja. Nudimo tudi popolno kakovost pogona (jermenski pogon, elektromotor, gonilka), ki bo zagotavljal udobno uporabo. Pokrov škatle je okrogel.

Model Round line odlikuje odlična toplotna izolacija. Žaluzije so ovira za nezaželene goste, po delnem spuščanju pa odlično zaščitijo prostore pred prekomerno sončno svetlobo in ogrevanjem. Poleg osnovnega modela je na voljo tudi izvedba z mrežo proti komarjem, ki ščiti pred vsiljivimi insekti predvsem v poletnih mesecih.

Polkrožna oblika pokrova bo dala oknu eleganten videz. Velikost škatle je odvisna od celotne višine rolete, torej plašča. To pogosto določa izbiro načina namestitve. Različica z mrežo proti komarjem učinkovito ščiti prostor pred mrčesom, pa tudi pred vsemi vrstami cvetnega prahu, listja in umazanije. Hkrati pa ne omejuje dostopa do zraka in dnevne svetlobe.